• Tel: +38 1 64266 9242 | E-mail: info@nisisama.rs

02.12.2018. Osnovana Zajednica porodičnih organizacija „Porodična Srbija“

02.12.2018. Osnovana Zajednica porodičnih organizacija „Porodična Srbija“

150 150 NSadmin

U nedelju 2. decembra 2018. u Perlezu osnovana je Zajednica (asocijacija) porodičnih organizacija „Porodična Srbija”, čiji cilj nije samo rešavanje ozbiljnog problema s kojim se Srbija suočava, a to je odumiranje stanovništva, već i potreba da se napokon ujedine snage i da se u našem narodu probudi nada da ima smisla stvarati porodicu.

Zajednicu čine udruženja: „Centar za život”, „Opstanak”, „Centar za bebe”, „Pravoslavni roditelj”, „Centar za zaštitu porodice”, „Zajednica Sveti Nektarije Eginski”, „Pokret za život” i „Pomoć porodici”, kao i istaknuti pojedinci.

Najvažniji ciljevi „Porodične Srbije” jesu popularizacija porodičnih vrednosti, borba za povećanje nataliteta, promocija braka koji je definisan kao zajednica između muškarca i žene, edukacija mladih po pitanju sistema vrednosti, razvoj svesti o potrebi roditeljstva, zaštita trudnica i porodilja, zaštita dece s posebnim akcentom na bezbednost dece na internetu, mobilnim telefonskim mrežama, kao i zaštita od rijaliti i sličnih televizijskih programa, i uticanje na Narodnu skupštinu, a radi donošenja Zakona o finansijskoj podršci porodici, kao i na druge Zakone koji se tiču formiranja i održavanja jedinstva porodice, i ekonomskog položaja porodica.

Vladika Banatski Nikanor uputio je svoj blagoslov i podršku s nadom da će ova Zajednica doprineti širenju svesti o značaju svete institucije braka i porodice.

Za prvog predsedavajućeg Predsedništva „Porodične Srbije” izabrana je dr LJiljana (Milijana) Abramović Savić, a za koordinatora Zajednice izabran je Radoš Pejović, predsednik udruženja „Pokret za život”.

Leave a Reply